BİR YATAK YA DA KOLTUKTAYKEN, ZİHNİNİN ÖTESİNDE, AĞIRLIKSIZ OL.
Sadece yer çekimi diye bir şey olmadığını hisset. Artık böyle bir ağırlık yok. Bir yerlerde bir ağırlık olduğunu biliriz, ama kendimizi bu ağırlıksızlığın yerine koyarız. Gelir. Kişi kendini ağırlıksız hissettiği anda gelir. Artık bir ağırlık olmadığında, beden de yoktur; çünkü ağırlık bedene aittir, sana değil. Sen yerçekimsizsin.
Ağırlıksız tekniğini denemek için, ağırlıksız olduğunu düşünmek zorundasın; hatta sadece düşünmek değil, bedenin ağırlığını yitirdiğini hissetmek zorundasın. Bunu her zaman hissedersen öyle bir an gelir ve sen ağırlığının olmadığı fark edersin. Gerçekten öylesin ve bunu her zaman fark edebilirsin. Ağırlıksız olduğunu yeniden hissetmen için bir duruma ihtiyacın vardır.
Kendini hipnotize etmelisin. Hipnozun, "Ben bir bedenim ve bu nedenle bir ağırlığım var." düşüncenden oluşur. Kendini bundan uzaklaştırdığın zaman, yani bir beden olmadığın düşüncesini kavradığın zaman, ağırlığını hissetmezsin. Ve artık ağırlığını hissetmediğinde, zihninin üzerinden dışarı çıkmış olursun.
Mutlu olduğunda, kendini hafif hissedersin, üzgün olduğunda ise sanki bir şey seni aşağıya çekiyormuş gibi kendini daha hafifi hissedersin. Bu çekim daha da artacaktır. Üzgün olduğunda ağırlığın artacaktır. Mutlu olduğunda ise hafifsindir. Bunu hissedersin. Neden? Çünkü ne zaman mutlu olsan, ne zaman neşeli bir an yaşasan bedenini tamamen unutursun. Üzgün ve bıkkın olduğunda ise bedenini unutamazsın. Ağırlığını hissedersin. Ağırlığın seni aşağıya doğru çeker; sanki dünyaya kök salmışsın gibi. Hareket edemezsin. Yerin altında köklerin vardır. Mutlulukta ağırlıksızsındır. Tasada, üzüntüde ise ağır. Derin bir meditasyonla bedenini tamamen unuttuğunda, ağırlıksız olarak uyanabilirsin. Hatta bedenin de seninle beraber yükselir.
Yere otur, sandalyenin ya da herhangi bir eşyanın üzerine değil, yere otur. Oturduğun yerin çimentodan ya da başka bir yapay maddeden yapılmış olmamasına özen. Yere otur ve doğaya olabildiğince yakın ol. Çıplak oturabilirsen bu daha iyi olur. Çıplak bir şekilde yere otur ve Buda pozisyonunu al- Siddhassan-, çünkü Buda pozisyonu ağırlıksız olmaya en uygun pozisyondur. Neden? Çünkü bedenini ileriye ya da geriye yaslarsan daha fazla ağırlık hissedersin. Bu sayede bedeninin daha geniş bir kısmı güç ile karşılaşır. Bir koltukta oturduğun zaman bedeninin daha geniş bir kısmı yerçekimine maruz kalır.
Ellerin ve ayakların çapraz biçiminde Buda pozisyonu alırsan, bu durum içindeki elektriğin dolaşımının oluşumuna yardımcı olur. Bu nedenle omurganı dik tut.
Gözlerin kapalı bir şekilde dengede dur ve kendini topla. Kendini sağa doğru yasla ve yerçekimini hisset. Kendini öne doğru eğ ve yerçekimini hisset; geriye doğru yaslan ve yerçekimini hisset. Daha sonra yerçekimini en az ve ağırlığı daha az hissettiğin orta bölgeyi bul ve orada kal. Şimdi bedenini unut ve bir ağırlığın olmadığını hisset. Sen ağırlıksızsın. Ağırlıksız olma duygusunu bir süre daha hisset, göreceksin ki aniden ağırlıksız olacaksın. Aniden artık bir beden olmayacaksın; bedensizliğin olduğu başka bir dünyada olacaksın.
Ağırlıksızlık bedensizliktir. Sonra zihninin üzerinden dışarıya ulaşırsın. Zihnin de bedenin bir parçasıdır. Maddenin bir ağırlığı vardır, buna karşılık senin bir ağırlığın yok. bu teknik sayesinde olur.
OSHO
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder